Bewegen binnen je mogelijkheden

We weten allemaal dat bewegen goed is. Meer bewegen is zelfs beter. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om veel te bewegen en/of te sporten. Bijvoorbeeld als je beperkingen hebt. Reuma, artrose en rugklachten zijn veel voorkomende aandoeningen die een mens beperkingen geeft in voldoende bewegen. Je kan dan natuurlijk vreselijke angstverhalen vertellen wat er allemaal nog meer mis kan gaan als je niet kunt bewegen. Dat vind ik niet echt een doel hebben. Er zijn wel mogelijkheden om anders naar bewegen te kijken als het je niet lukt.

Wandelen als wondermiddel

Wandelen is voor de meeste mensen met beperkingen wel mogelijk. Kleine afstanden op een rustig tempo zorgt voor een goede doorbloeding en beweging van al je ledematen en gewrichten. De buitenlucht doet je goed. Is er een park of bos in de buurt ga dan daar wandelen. Groen geeft rust in je hoofd. Om wandelen leuker te maken kan je een stappenteller aanschaffen. Zo kan je bijhouden hoeveel stappen je loopt. Dat stimuleert. Het stellen van een wandeldoel is ook een methode om wandelen in je agenda te krijgen. Bijvoorbeeld wandelen naar een brievenbus om een kaart op de bus te doen voor een bekende. Twee doelen in een. Je maakt een korte wandeling en je maakt iemand blij met een kaart.

Microbewegingen zijn ook bewegingen

Microbewegingen zijn, zoals de naam het al zegt, minimale bewegingen met lichaamsdelen die wel mogelijk zijn. Als je rugklachten hebt kan wandelen, fietsen, traplopen een hele opgave zijn. Dan kan je bijvoorbeeld wel armoefeningen doen of bewegen met je voeten terwijl je zit.  Als dat ook niet kan is trommelen met je vingers een optie. Dat lijkt niets voor te stellen maar kleine bewegingen een langere tijd doen zorgen ook voor spierbeweging en calorieverlies. Vaak zie je dat mensen die onrustig met hun voeten wiebelen slanker zijn dan mensen die dat niet doen. Onrust in je lijf verbrandt calorieën. Is bewegen een ding? Doe dan af en toe een keer onrustig met je lijf.

EMS als hulpmiddel bij beweegarmoede

EMS staat voor Elctro Muscle Stimulation. Een EMS behandeling stimuleert een gebied in je lichaam waar jij aan wilt werken. Inclusief de gedragscoaching en voedingsadvies zorgt mede de EMS voor gewichtscontrole,  figuurversteviging en een strakkere huid. Tijdnes de EMS  behandelingen bespreken we wat jij nodig hebt om jouw doelen te halen. Het is een persoonlijk plan. Dat wordt enorm goed ontvangen door de deelnemers van het programma. Wil jij ervaren of EMS ook iets is voor jou? De proefbehandeling is gratis.

 

Reageer