lid van

Ik wil afvallen en woon in de regio Amsterdam

Met Afvallen Amsterdam promoten wij de opening van de EMS studio in Amsterdam. Je hebt het ongetwijfeld al ergens gelezen: de helft van alle Nederlanders heeft overgewicht. De inwoners van Amsterdam niet in de laatste plaats. De moderne mens lijkt volledig de weg kwijt in zijn relatie met voeding.
Voedsel wordt ook op iedere straathoek aangeboden. Reclame voor voedsel domineert. In Amsterdam alleen al zijn bijna 2000 restaurants en daarbij zijn niet de snackbars meegeteld.
Er is dus geen ontkomen aan.

afvallen amsterdamJojo

Dus we gaan met zijn allen afvallen. Afvallen lijkt de nationale sport. Maar we blijven afvallen en het percentage van mensen met overgewicht stijgt. Het aantal light producten lijkt in supermarkt in de meerderheid en toch blijven we aankomen. Hoe kan dat?

Overgewicht is ongezond, maar afvallen en daarna weer aankomen is zo niet nog ongezonder. We noemen dit het jojo effect

Het afvalprobleem onder ogen zien

Een goede start is het probleem onder ogen te zien, en niet aan symptoombestrijding te doen. Immers, diëten zijn altijd tijdelijk en na het dieet kom je meestal meer aan dan was voor dat je met het dieet begon. Dat is dus geen oplossing.
Gaan sporten en bewegen, zonder iets aan je voedingspatroon te veranderen heeft ongeveer hetzelfde effect. Bedenk dat je jezelf vaak wilt belonen na een sportinspanning. En laten we eerlijk zijn, van sporten krijg je trek.

Ik sla hier maar even de afslankpillen en thee over, want daar was je vermoedelijk zelf al achter gekomen, dat slankt alleen je portemonnee af.

Waar hulp zoeken

Maar wat dan wel?
Net als met andere problemen waar je zelf geen oplossing voor kan vinden, is het verstandig hulp te zoeken. De huisarts of diëtist zijn voor de hand liggende hulpverleners. Alleen, die schrijven vaak voor wat je moet gaan eten. En je wist al dat een appel gezonder is dan een Mars.
Deze hulpverleners resetten meestal niet jouw relatie met voeding.

Een BGN Gewichtsconsulent doet dat wel. Ik ben zo’n consulent. Eigenlijk de enige specialist die voeding, bewegen en gedrag op een professionele wijze in een begeleidingstraject opneemt.
Deze consulent is namelijk getraind om ook gedragstherapie toe te passen. Het is namelijk het gedrag dat dominant is. Die Mars zit boordevol calorieën. Maar jouw gedrag zorgt er voor dat je hem in je mond stopt.
Je begrijpt dat de Mars maar een voorbeeld is.

Serieus verandering willen

Wat je wilt, is een duurzame verandering in je lichaamsgewicht zonder dat je je hele voedingspatroon hoeft om te gooien. En dat kan.
Daag jezelf eens uit en doe de test. Ik zoek dan voor jou een passend programma waar ik je alles over ga vertellen. Mijn praktijk is gevestigd in Amsterdam.

doe de test
Kamer van Koolhandel: nr 04075116