Wat is EMS?

EMS staat voor Elektro-Myo-Stimulatie, een trainingsmethode die gebruikmaakt van elektrische impulsen om spieren te stimuleren. Bij EMS-training worden elektroden op het lichaam geplaatst, die elektrische signalen naar de spieren sturen. Deze signalen bootsen de natuurlijke impulsen van het zenuwstelsel na, waardoor de spieren samentrekken en ontspannen. Op diverse locaties in Amsterdam wordt deze vorm van bewegen aangeboden. We noemen dit actieve EMS.

De voordelen van EMS Training

Tijdens een EMS-training worden verschillende oefeningen uitgevoerd, zoals squats, lunges, push-ups en andere functionele bewegingen. De elektrische impulsen zorgen ervoor dat de spieren intensiever werken dan bij traditionele trainingen, omdat ze extra worden gestimuleerd. EMS-training biedt verschillende voordelen. Het kan helpen bij het opbouwen van spierkracht en het vergroten van spiermassa. Bovendien kan EMS-training de stabiliteit en het uithoudingsvermogen verbeteren, evenals de bloedsomloop en het metabolisme stimuleren.

Een ander voordeel van EMS-training is dat het tijdsbesparend kan zijn. Omdat de elektrische impulsen de spieren efficiënter stimuleren, kan een korte trainingssessie met EMS dezelfde resultaten opleveren als een langere traditionele training. Hoewel EMS-training voordelen biedt, is het belangrijk op te merken dat het niet geschikt is voor iedereen. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals epilepsie of hartproblemen, moeten voorzichtig zijn met EMS-training en eerst advies inwinnen bij een medisch professional.

SlimResult is géén EMS Training

SlimResult adviseert conform de beweegnorm, maar de vorm van EMS die SlimResult aanbiedt is een vorm van passieve EMS. Dit betekent dat je in onze studio in een relaxte houding, zonder inspanning de EMS behandeling ondergaat. Passieve EMS is een proces met biomechanische prikkels die gedoseerd op je lichaam wordt toegepast. Door spieren steeds een laagfrequente elektrische impuls toe te passen worden ze sterker, dit voelt als een lichte tinteling. Tevens stimuleert het de bloedsomloop en stofwisseling hetgeen gewichtsafname stimuleert. Passieve EMS is een onderdeel van EMS Totaal. Een programma waar EMS onderdeel van is, en waarmee jouw slankwens doelgericht en effectief wordt behandeld.

Nieuwsgierig? Boek een gratis proefbehandeling

 

 

Doe de gratis test  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kamer van Koolhandel: nr 04075116