Stop met dieten!

Doorbreek je dieetmindset

Heel hardnekkig is het…de dieetmindset. Ik hoor zie en ontdek steeds vaker dat mijn cliënten er maar niet vanaf komen. Ze blijven het maar proberen. Het volgen van een dieet. Sommige hebben al echt  alle diëten gevolgd. Vol goede moed en hoop starten ze iedere keer opnieuw met de hoop om blijvend slank te worden. En ja hoor. In het begin gaat het goed. Je gaat iets weglaten en iets veranderen in je eetpatroon. Dat betekent minder kcal en daar val je inderdaad vanaf. Maar na een tijdje blijkt het toch moeilijk volhouden.

‘95% van de mensen die gewicht verliezen door te diëten, komt al het gewicht weer aan. Oftewel, in 95% van de gevallen resulteren diëten niet in blijvend gewichtsverlies. Minder dan 5% van de mensen is in staat om dit gewichtsverlies langer dan 5 jaar te behouden.’

Het succes dat je in het begin ervaart bij het volgen van een dieet is verslavend. Het is een boost in je zelfvertrouwen. Je verliest kilo’s en dat is fijn. Het iedere keer weer starten met een dieet heet dieetmindset. Ondanks dat terugval bij de meesten op de loer ligt. Vaak zelfs nog met meer kilo’s erbij dan toen je startte met het dieet. Dit komt niet ten goede aan je relatie met voeding. Tenslotte is eten voornamelijk bedoeld om je lichaam te voeden. En het mag natuurlijk best lekker en gezellig zijn. Maar er zijn nog zoveel meer dingen die een gevoel van voldoening kunnen geven. Door daar mee aan de slag te gaan doorbreek je de dieetmindset. Dat is natuurlijk niet eenvoudig en kan best een ding zijn. Maar er is goed nieuws. Er is een methode om je dieetmindset om te buigen naar een mindset die er voor zorgt dat je blijvend je kilo’s kwijt raakt. Zonder dieet uiteraard.

Wat heeft het je uiteindelijk gebracht?

Stel jezelf deze vragen?:

  • Word je blijvend slanker van het volgen van een dieet?
  • Ben je meer aangekomen na het volgen van een dieet?
  • Wat doet diëten met je gezondheid?

Maak een lijst van al je diëten die je hebt gevolgd en de opbrengt op de lange termijn. Die lijst geeft inzicht in de opbrengst van die diëten. Oftewel stop ermee en ga iets doen wat wel werkt.

Cherrypicking inzetten als eerste middel

Met cherrypicking bedoel ik wat volgens jou het eerste is dat je kan veranderen in je eet-, leef-, beweegpatroon waarvan je weet dat het opbrengst heeft in afslanken. Dat is dus heel persoonlijk. Geen all-fit-one oplossing. Zoals bijna alle diëten wel zijn.

“cherrypicking is een goede start om resultaat te halen in afslanken.’

Als je weet wat dat is gaan we samen kijken hoe je dat vol kunt houden. Vaak met kleine stapjes voor de rest van je leven. Iets wat je de rest van je leven volhoudt zal uiteindelijk ook het gewenste resultaat in afslanken opleveren. Hoe mooi is dat.

De coaches van SlimResult helpen jou hierbij. Ze zijn opgeleid om gedragsverandering in te zetten voor het halen van de juiste resultaten. Wil jij weten hoe? Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis proef EMS. Deze behandeling gaat altijd samen met gedragscoaching.

 

Reageer