Bloemkool Frittata
Minder vlees is goed voor je gezondheid en beter voor het milieu. Dit heerlijke gerecht bevat veel groenten en geen vlees.
- 1 persoon
- 10 minuten
- hoofdgerecht
Aantal calorieën: 425
Ingrediënten:
- Bloemkoolrijst – 200 gram
- Cherrytomaatje – 2 stuks
- Ei – 3 stuks
- Geraspte kaas – 25 gram
- Rucola – 20 gram
- Italiaanse kruiden – 1 tl
- Ras El Hanout – 0.5 tl
- Gedroogde bieslook – 1 tl
- Olijfolie – 1 el
- Zout – 1 snufje
- Peper – 1 snufje
Bereidingswijze:
1. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst in 2 minuten beetgaar.
2. Meng in een kom de bloemkoolrijst met de eieren, kruiden, specerijen en wat peper en zout.
3. Verhit de resterende olijfolie in dezelfde koekenpan en giet hier het bloemkoolmengsel in. Laat met een deksel op de pan ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur stollen.
4. . Draai de frittata voorzichtig om, bestrooi met de geraspte kaas en bak nog 3 minuten zonder deksel.
5. Was ondertussen de cherrytomaten en snijd doormidden.
6. Laat de frittata op een bord glijden en verdeel hier de rucola en cherrytomaten overheen.
1. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst in 2 minuten beetgaar.
2. Meng in een kom de bloemkoolrijst met de eieren, kruiden, specerijen en wat peper en zout.
3. Verhit de resterende olijfolie in dezelfde koekenpan en giet hier het bloemkoolmengsel in. Laat met een deksel op de pan ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur stollen.
4. . Draai de frittata voorzichtig om, bestrooi met de geraspte kaas en bak nog 3 minuten zonder deksel.
5. Was ondertussen de cherrytomaten en snijd doormidden.
6. Laat de frittata op een bord glijden en verdeel hier de rucola en cherrytomaten overheen.
Reageer