Spaghetti met tomaat en basilicum

Smakelijke, snelle spaghetti met tomaat, walnoot, knoflook en peper.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ gedroogd pepertje
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 50 gram walnoten
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+, oud

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in kleine boogjes.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij een paar minuten zacht in de olie.
  5. Voeg de tomaten toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Breek de walnoten in stukjes.
  8. Was de basilicum en knip het klein.
  9. Pureer de tomatensaus eventueel met de staafmixer en maak op smaak met de basilicum en strooi de walnoten erover.
  10. Serveer de saus en de geraspte kaas bij de spaghetti.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Gebruik de rest van de bleekselderij in zoetzure selderij.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (juni) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 655 kcal
Vet 35 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 25 gram
Zout

0,5 gram
Reageer